Hitta motivationen – Här får du tolv gratis Motivationsbrev som

kan hjälpa dig till just det

Undrar du hur du ska hitta motivationen till att göra det som du ska göra för att uppnå det du vill?

 

Vi sätter igång direkt med det första motivationsbrevet. Du får detta och de andra elva breven som pdf-dokument när du prenumererar på vårt nyhetsbrev (se längst ner på sidan).

 

Motivation på burk

Motivation, ett begrepp vi alla hört talats om, en upplevelse vi alla upplever, både medvetet såväl som omedvetet. Engagemang, levande, lycka, fartfyllt, meningsfullt, betydelsefullt, utvecklande, inspirerande, passionerat, harmoni, balans, längtansfullt, glädje, lustfyllt, delaktighet, kärlek, nytta, säkert, tryggt, varierande, utmanande och bidragande. Känner du igen benämningarna? Är det något du strävar efter?

 

Övning:

1. Föreställ dig att du samlar in dem alla i en stor glasburk.

 

2. Du stänger locket och föreställer dig att de låter som ljudet från en svärm bin som otåligt längtar efter sin nektar.

 

3. Nu sätter du en ljus härlig färg på varje benämning och skakar om burken rejält tills den lyser upp i ett starkt och nästan bländande sken.

 

4. Tänk dig nu hur detta sken smälter samman till en vätska – en vätska av ren livsenergi. Vilken färg har vätskan nu fått?

 

5. Ta nu och öppna upp burken och drick upp allt och låt dig fyllas med den från topp till tå.

 

Grattis! Du har precis druckit 2 liter motivation som inte går att få tag på i apoteket, och den är omöjlig att bli mätt på. Kom ihåg att den måste drickas dagligen för att få effekt, både morgon och kväll!

 

Även om listan på de olika tillstånden (benämningarna) kan göras längre, så representerar listan den typ av motivation som vi på Drömverkstad vill ge dig tips, råd, tekniker, strategier och modeller för hur du kan uppnå och uppleva.

 

Varför är du nyfiken på våra motivationsbrev? Vad är dina skäl? Det kanske är alldeles för enkelt att svara ”För att jag vill ha mer motivation!”. Lite för enkelt va? Motivationsbreven är vad de heter, brev som levererar motivation. Men hur kan man få motivation på brev om man inte kan få det på burk? En glasburk kan vem som helst få tag på - hur enkelt som helst. Men hur får man tag på själva innehållet? Och vad består innehållet av? För att verkligen förstå sig på motivation behöver man först förstå sig på sig själv, eller ännu tidigare; förstå sig på hur vi människor motiveras som individer.

 

Plötsligt händer det?

Motivation är inget som bara händer eller sker slumpmässigt, typ ”Idag känner jag mig på humör och är riktigt motiverad att göra det och det, jag vet inte varför, det bara är så”. Motivation är precis som kärlek, det är något man ”gör”! Men vad menas med att det är något man gör? Hur ska man ”göra” motivation? Eller med andra ord; Hur kan man medvetet ta kontrollen över sig själv så att man kan känna motivation och vad det ger, oavsett område i livet? Lugn, lugn, detta är bara början! Men är du redo att öppna burken och göra vad som krävs för att du ska kunna leva upp till det innehåll du har lagt i din burk? Framförallt, är du redo att omsätta det i din vardag?

 

Uppdrag

Innan vi avslutar detta brev så måste vi ha klart för oss det allra viktigaste momentet för motivation; ”Varje motivation behöver ett Mål”, det är steg 1 för motivation. När du har läst klart detta brev skriver du på en gång ner ett viktigt mål i ditt liv, därför att de följande motivationsbreven kommer att hjälpa dig att uppnå det målet.

 

Det du skriver ner ska helst vara någonting som du upplever som svårt eller utmanande, någonting som du kanske drömmer om, men skjuter framför dig för att det känns jobbigt att göra vad som krävs. För det är ju det som vi vill motivera dig till – att göra dina drömmar till verklighet. I de kommande motivationsbreven ska vi visa hur du steg för steg bygger upp din motivation, tills du inte kan låta bli att göra det du ska för att nå målet.

 

Vill du skriva ner fler mål går det också bra, men du ska i fortsättningen få koncentrera dig på ett mål, för när du är på god väg med det kan du ta dig an nästa mål. Så, skriv ner ditt mål nu på ett papper. Välj det som du kommer på spontant. Stort eller litet, kortsiktigt eller långsiktigt. Det kan handla om hälsa, relationer, arbete, fritid, vad som helst, så länge det på något sätt känns viktigt för dig. När du har gjort det så är du redo för nästa brev.

 

Vart vill du att vi ska skicka länken till de följande elva

Motivationsbreven som pdf-dokument?

Fyll i ditt namn och din e-postadress i formuläret nedan för att bli prenumerant på vårt nyhetsbrev. Då skickas automatiskt ett mejl till dig med en länk för att ladda ner de följande motivationsbreven som pdf-dokument. Du får också en ljudfil i MP3-format som kan förbättra ditt självförtroende på 10 minuter.

 

När vi har något nytt att erbjuda som vi tycker är värdefullt så skickar vi ett mejl till dig om det.

 

Vi tycker lika lite om SPAM som du. Vi ser till att ditt namn eller e-postadress inte går vidare till någon annan, och du kan när som helst radera dina uppgifter från vårt register genom att klicka på en länk längst ner i mejlet som du får.

 

 

Detta får du gratis

• Du får mental träning i MP3, som med de senaste teknikerna guidar dig och förbättrar ditt självförtroende på mindre än 10 minuter. Den är enkel, konkret och kraftfull, och framförallt ... den är strax din.

 

• Du får våra tolv Motivationsbrev som pdf-dokument, med användbar information och kraftfulla mentala tekniker. Här är några av rubrikerna:

 

”Vilken sorts motivation går du igång på?”

”Din hjärna är som Google”

”Hur du trollar med hindren”

”Kom loss!”

”Vad tror du att du är värd?”

”Tror du på dig själv?”

 

• När vi har något nytt att erbjuda som vi tror du kan ha glädje av får du ett nyhetsbrev om det.

 

Ladda ner ljudfilen och få de tolv motivationsbreven genom att fylla i formuläret ovan.

 

Om Drömverkstad och den här hemsidan

Drömverkstad är en kurs som vi, Dolor Söderbom och Magnus Hjerpe, höll våren 2008. Kursen syftar till att stärka deltagarnas självförtroende, självkänsla och motivation så att de lättare uppnår sina drömmar och mål i livet.

 

För närvarande är kursverksamheten vilande, men här på hemsidan bjuder vi på sådant som vi tidigare har skapat och tipsar om sådant som vi rekommenderar.

 

Idag arbetar Dolor Söderbom som handledare/coach på EnRival.

 

Magnus Hjerpe arbetar som hypnosterapeut och driver tillsammans med legitimerad kiropraktor Marie Tånnander verksamheterna Helahuma hypnos, massage, kiropraktik och akupunktur i Malmö.

 

Magnus och Marie har sina mottagningar på Artist- & Musikerhälsan, Östra Rönneholmsvägen 9, respektive Clinical Research Centre, Skånes universitetssjukhus, Malmö. Se även magnushjerpe.se.

 

Eftersom Magnus gillar att läsa böcker rekommenderar han även samlingssidan Bokrean.nu.

 

Vem vet, en vacker dag kanske vi kör igång kursen Drömverkstad igen…

Bättre Självförtroende – konkret hjälp online – Drömverkstad